Társadalomkritika

Azt mondja a mondás, hogy ostobával ne vitatkozz, mert lehúz a szintjére és legyőz a rutinjával, ezért nem fogok vitatkozni, ugyanakkor lenne néhány gondolatom.

Először is Horány kutyái úgy állítottak pellengére azért, mert felhívtam a figyelmet a józanságra, tényszerűségre és részletek tisztázására, mintha én lennék a felelős azért, mert bizonyos besorolású ingatlanok adómentesek. Nem hogy a polgármesterhez nincs közöm, de se a testületben nem vagyok benne, se a hivatalban nem dolgozom, sőt még csak nem is vagyok bennszült. Ugyanakkor úgy vélem egy helyi lakos nem attól lesz helyi lakos, hogy ide született, hanem attól amit megtesz a falujáért, ahogy viselkedik és ahogy érez. Én őszintén szólva Szigetmonostorinak vallom magam, talán ezért sem ítélek elsőre és ezért is érdekelnek a tények az indulatok helyett, melyek jogosságát ugyanakkor nem szabad megkérdőjelezni. Ez megint egy olyan történet, ami már bocsánat de töketlenségre utal, de ha a polgármester nem is, azért a testület 6 tagjából egynek legalább lehetett volna annyi esze, hogy ezt le kellene kommunikálni, ezt a döntést managelni kellene – mint ahogy minden mást is kellett volna. A hallgatás a némaság, a bezárkózottság, a kommunikáció ilyen mértékű hiánya, csak idő kérdése volt, hogy szélsőségeket szüljön. Meg is lett az eredménye, de „lehet” ezt még hagyni, burjánzani, hátha kisül belőle valami…… (cinizmus!)

Az embereket sem értem… lesütött szemmel, a problémáknak hátat fordítva, az érdekek és érdektelenség mezsgyéjén lavírozva lett ez a falu olyanná, amilyenné, mert egy környezet olyan, amilyenné teszik a benne élők. Tudatosság! Ez ami hiányzik sokakból. Rég elmúlt az a világ melyben lebegve megtartotta az egyént egy háló, ma már tudatosnak kell lenni, tudatosan fejlődni, tudatosan táplálkozni, tudatosan élni. Olyan ez mint az autóvezetés, a forgalomban nem csak az előttünk haladó autóra kell figyelni, hanem több autóval előre, sőt a teljes környezetünkre, a szituációkra. De az emberek valahol birkák, és ezt én most nem rossz értelemben mondom. Az embereknek kellenek a vezetők akikre felnézhetnek, akik az irányt mutatják, akiket követni lehet és érdemes. Nekünk is vannak. Ott a testület és ott a polgármester. Lehet, hogy nem tudtak alkalmazkodni az új környezethez, lehet, hogy nem alkalmasok maradéktalanul arra a posztra amire a közösség megválasztotta, de akkor aki ezt így érzi miért nem veszi a fáradtságot – a saját és a környezete érdekében is –, hogy segítsen nekik javaslattal, hozzászólással, tanáccsal? Hiszen erre minden állampolgárnak joga van. Ha igény van arra, hogy válaszok legyenek akkor a kérdéseket fel kell tenni a megfelelő formában és a megfelelő helyen-és itt most a megfelelő formára tenném a hangsúlyt. Bár az is lehet, hogy voltak válaszok, csak nem hallottuk őket. Nem halljuk a szavukat. Nem halljuk az irányt, lehet, hogy hangosabban kellene beszélni- és ezt már mondta neked más is Zsolt! És igen ő is egy vezető volt és most hol van? Hol vannak a faluból a vezetők? Hol vannak Kisherceg és az Attila cikkei, riportjai az Újságolóból? Hol van az a 2515 ember aki itt él? Hol vannak a kérdések?

Jut eszembe kérdések… A legutolsó Újságolóban voltak. Debreczeni Lajosnak voltak kérdései, amik nagyon jó kérdések voltak, csak szeretném olvasni a válaszait is. Kicsit eltévedni vélem Debreczeni úr, hiszen ön benne van a testületben, ön is része a falu irányításának ezekre a kérdésekre önnek kellene válaszolnia! Kis zavart érzek az erőben…. Ön is képviseli a falut, a lakosait, és a lakosok érdekeit, de ezek alapján a kérdések alapján megkérdezném, hogy hogyan??? Eszközei megvannak, a jogot a lakosság a kezébe adta, feltételezem tudása meg van hozzá, hiszen önszántából került a testületbe. A válaszok nem csak engem érdekelnének.

Végezetül nem tudok szó nélkül elmenni a két poszt stílusa és a facbookos oldal valamint az azon megjelenő tegnapi-mára már törölt- párbeszédek mellett és amellett amit képvisel. Az a gyalázkodás és uszítás ami le lett írva névtelenül, majd amikor kiderült, hogy az egyik(vagy egyedüli) szerkesztő Varga Máté akinek több oldala is van a fécen, és a mocskolódások ellenére más is(Egy Baráti Kör) szépen, tárgyilagosan kulturáltan és higgadtan megfogalmazza a két uszító poszt stílusának jogosulatlanságát, akkor mindent letöröl. Senki nem kérdőjelezte meg, a feltett kérdések jogosságát és számon kell kérni a testületet és a polgármestert az adómentesség kérdésében, de annak stílusa több mint kifogásolható, és most idéznék:

folyton folyvást háborúhoz vezet. Itt kezdődik a forradalom, a szabadságharc. még nem is ragadtunk kaszát meg vasvillát ”

Ez már már kimeríti a közösség elleni izgatás fogalmát! És ehhez 400ember a nevét adja!? Ezt kedvelik és követik Horányban!? Túl azon, hogy nem túl fényes kilátások a közösségünkre nézve – és itt mindenkire gondolok akinek 2015 az irányítószáma! – ne csodálkozzon senki ha nem kap munkát, vagy egyre nehezebb a vállalkozásában szerződést kötni. Egy tudatos vállalkozó mielőtt szerződést köt valakivel rákeres a neten, a google-val, a facebook profiljára, a vezetőre a testületre. Milyen a baráti köre, a kapcsolatai, rossz fényt vetne e rám a vele való üzleti kapcsolat, stb. De a HR -esek ugyanezt megteszik, hogy a vállalat imázsa ne sérüljön. Mekkora blamázs lenne például ha a Sötét Zöld Párt olyan marketingcéget bízna meg a kampányával melyben a vezető managerek rendszeresen járnak Bálnavadászatra…. Aki kutyával fekszik bolhával kel. Úgy gondolom, nem mindenki volt tudatában annak, hogy itt kutyák vannak. Úgy gondolom rossz kezekbe került egy olyan közösségi oldal aminek létjogosultsága nem kérdéses, ugyanakkor úgy gondolom ehhez a fröcsögéshez, névtelen uszításhoz nem szabadna adják a nevüket az emberek. Ráadásul teszi mindezt úgy, hogy nem csak a nevét nem vállalja, nem csak hogy ismeretlenségbe bújik, de nem tesz semmit az előrelépésért, nem megy el közgyűlésre, nem épít semmit csak rombol, uszít, lázít.Úgy gondolom érdemes lenne létrehozni valakinek – egy hiteles embernek aki vállalja a nevét is hozzá és tenni is akar Horányért- egy Horányi közösségi oldalt, mert ezt nem nevezném annak. Mert a Horányiak többsége, közössége nem ezt képviseli, legalábbis akiket én ismerek biztos, hogy nem ezt a stílust képviselik.

Hozzászólások

 1. Zoli szerint:

  A botrányos hangvételű alapművet is törölte a szerző, ezért bemásolom ide, kéznél legyen 🙂

  Horány adói
  Van egy település a Szentendrei-szigeten, Szigetmonostor. Annak van egy településrésze, Horány. Gyönyörű hely ez utóbbi, de érthetetlen okokból – a lakosság gyarapodása ellenére – folyamatosan gyengélkedik. Pedig rengeteg adót fizet, mondhatni, ez tartja el a főfalut, Szigetmonostort. Területe is kétszer nagyobb annál, így indokolt lenne, hogy a Király emitt éljen és ne amott. Szigetmonostor hiába törpe, mégis uralkodik Horányon.

  Nos, ebben a faluban a nem helyi lakosoknak, azaz a csak nyaralóval rendelkezőknek irdatlanul magas a helyi ingatlanadó mértéke. Egy helyi telektulajdonos elmondása alapján tudjuk, hogy ez az összeg – az Ő esetében – éves 80.000 forint. E szám egy havi minimálbérnek felel meg, s mint ilyen, egy évben csupán tizenkétszer találkozunk vele. Úgy is vehetjük, hogy a telektulajdonos azért dolgozik egy hónapnyit egy évben, mert a Királynak és sleppjének adót kell fizetnie (direkt nem írtam talpnyalókat, mert ez szerintem épp fordítva történik, egy királyt pedig nem illik talpnyalónak nevezni).

  2014-ben felkerült az Internetre egy dokumentum, ami megmutatja a 2014-es évre szóló adózást és annak mértékét. E dokumentumból kiderül, hogy bizonyos szigetmonostori ingatlanok / telkek adómentességet élveznek. Íme a dokumentum, benne a lényeges rész:

  A c. pontban az Lf3, Vt2 és Z számok az érdekesek. Vajon mit jelentenek?!

  Egy ismerősöm átküldött pár képet, amit ki tudja honnan emelt el; e képeken világosan látszik, mely területeket jelölik a fent említett furcsa karakterek, legalább is az Lf3:

  Az Lf3-as jelzésű földek a Király várával szembeni földeket jelölik, a király pedig a zöld koronával jelzett helyen trónol. Amikor kinéz az ablakon, látja az adómentes földeket. Ahol lehetséges, hogy hamarosan virágzó kaszinóváros fog nőni, ki tudja. Az említett földek, telkek, birtokok hogy kinek a tulajdonában vannak nem tudom, MÉG. Informátorom szerint található rajta lovarda, meg rokonok és barátok is. Meg adómentesség.

  Tehát, amíg a horányi nyaralóval rendelkező telektulajdonosok egy hónapot dolgoznak azért, hogy legyen nyáron egy boldog hónapjuk valahol, a Király – a tőlük beszedett adóból – könnyűszerrel ad adómentességet azon földeknek, amelyek a várral szemben terülnek el.

  Hogy kik élnek e földeken egyelőre homály fedi, de nemsokára ez is kiderül.

  A krónikáskönyv még nincs lezárva…

  1. Van szerint:

   Én is tényleg csak azt nem értem, hogy adhatja egy ilyen oldalhoz a nevét több mint 400 ember. Nem mondom, hogy én nem szoktam olvasni, de hogy be nem jelölöm az is biztos. Mondjuk ezek fényében nem tudom szimon te mit erőlködsz itt az emberekkel, amíg ez a követendő példa addig tök fölösleges.

  2. szimon szerint:

   Köszi Zoli!

 2. Zoli szerint:

  A szerző törölte a blogot, de tárolt verzióban még elérhető, ezért bemásolom ide:

  2014. március 6., csütörtök
  Horány kutyái
  Kicsit idegesen indult a napom, mert korábbi társam úgy döntött, hogy nem akar tovább a társam lenni, ezért kénytelen voltam magányosan folytatni az eddigi, megkezdett munkát.

  Nos, korábban írt cikkemre érkezett néhány vélemény, amelyre szeretnék e sorokon belül válaszolni. A téma Horány adózása, amely úgy néz ki sokakat megoszt, legalább is a hozzászólásokat figyelembe véve.

  Elsőként “Szimon Ponthu” vastagbetűs kommentjére reagálok tételesen:

  Szimon: Pár tényt még leírnék azért a nyaralóval kapcsolatban. A 80000 forintos adó egy 84nm-es ingatlant feltételez mely nem lakás céljára van használva hanem olyan szerencsés az illető hogy míg mások nyögnek az alatt a devizahitel alatt hogy fedél legyen a feje felett ahol életvitelszerűen él, az illetőnek van még egy ingatlana amiben hébehóba eltölt x napot NEM ÉLETVITELSZERŰEN ugyanakkor élvezi azt a biztonságot amit a helyi lakosok(Horáűnyi és Monostori egyaránt!) fenntartanak a helyi kommunális adójukból, gépjárműadójukból, helyi lakosok után kapott normatívából és a többi. Ennek köszönhetően van aszfaltos út ahol van és közvilágítás, és körzeti megbízott, és és és….

  Trutyi: Kicsit sóderos a talaj, de megpróbálok egyenesen járni rajta; vagyis próbálom kisilabizálni, hogy Szimon miért is aggódik igazán…

  Először is: tök mindegy, hogy a telektulajdonos Horányban lakik-e vagy csak kijár néha nyaralni. A szavazásokon kívül ugyanannyi joga van a faluban élni és véleményt nyilvánítani, mint az állandó lakóknak. Szimon honnan veszi, hogy az illető “szerencsés”, csupán mert van egy telke a faluban? Akit megemlítettem korábbi cikkemben, meglehetősen sokat robotol, Budapesten családi házat tart fent és becsülettel neveli a gyerekeit. Egy évben csak azért dolgozik egy hónapot, mert ki kell fizetnie valahogyan az adót, amelyet Szigetmonostor királya kirótt rá. Egy nyaraló fenntartása nem szerencse vagy kiváltság kérdése, hanem kemény munkáé! Ha nem fizet, a Király küldi seregét és elveszi, amiről ő úgy hiszi, hogy jár neki. Hogy valaki “hébe-hóba” eltölt egy napot a telken, az a saját magánügye. Én életvitelszerűen élek Horányban, de mégis többet vagyok azon kívül, mint benne.

  Másodszor: Hogy e “biztonságot” mennyire élvezi, azt nem tudom, de személy szerint úgy gondolom, azt nem az állandó lakók teremtették meg, illetve nem csak ők, hanem mindenki, aki adót fizet! És itt máris témánál vagyunk: ki és mennyi adót fizet napjainkban Horányban?

  Az itt élők évente fizetnek 14.000 forint kommunális adót, plusz a szemétszállítás költségét, amely – korábbi árakon – nagyjából havi 1400 forint. Tehát 14.000 + 16.800 = 30.800 forint egy évben. Ezzel szemben a telektulajdonosoknak építményadót (1000 forint / m2), telekadót (6000 forint / év) és szemétszállítást kell fizetniük, ami 6 hónapra 14.000 forint. Ez utóbbit télen – amikor nem használják az ingatlant – nem kell megfizetni. Az építményadó miatt a végösszeg erős szórást mutat, de az általam megkérdezett emberek egyike sem fizetett 50.000 forintnál kevesebbet, míg akadt olyan személy is, akinek ez az összeg elérte a 80.000-et is!

  Hogy Horányban hány állandó lakos van és hány telektulajdonos, azt nem tudom, nem számoltam meg. De elég végigsétálni néhány utcán, s rögvest kitűnik, bizony Horányban többségben vannak azok, akik telektulajdonosok, vagyis több a nyaraló mint a lakóház. Ők azok, akik a legtöbb adót befizetik, holott még csak nem is használják rendszeresen az utakat, az iskolát, az óvodát, stb… Mégis fizetnek érte. Nem évi 14.000 forintot, hanem minimum 50-et!

  Tehát Szimon állítása – miszerint a telektulajdonosok az állandó lakóknak köszönhetik a “biztonságot” – kész hülyeség! Józan parasztival egykönnyen megállapítható, hogy Szigetmonostort és Horányt nem az állandó lakók, hanem a telektulajdonosok tartják el…

  Harmadszor: Megemlítendő még a gépjárműadó kérdése is, amit mindenki a maga lakhelyén fizet meg, azaz a horányiak Horányban, a budapestiek pedig Budapesten. Szimon szerint a pestieknek kéne leborulni a horányiak előtt, hiszen az ő befizetéseik által használhatják Horány – egyébként borzalmas – útjait. Olyan utakról beszélünk, amik valójában nincsenek. Egy földút fenntartási költsége szinte elenyésző: néhanap kivisznek rá valami törmeléket, amit ki tudja milyen bontásból kapartak össze. Komoly összeg nem lehet, és gyanítom a fuvar többe kerül, mint maga az “útjavító anyag”. Hogy hol van aszfaltos út, inkább hagyjuk….

  Egyébként pedig természetes, hogy az ember a saját háza táján tesz rendet (vagyis ebben az esetben a saját lakóterületén fizeti a gépjárműadót. Vajon, ha Szimon begurul Budapestre, a határnál leteszi a kocsit, mert azon a településen nem fizet gépjárműadót? Naná, hogy nem! Ugyanúgy használja az utakat mint más! És senki sem ugat be neki, hogy “hékás, ha nem fizetsz nem is jöhetsz ide”…

  Folytatom Szimon gondolatait:

  És ezt a Horányi lakos ugyanúgy fizeti ahogy a Szigetmonostori is- sokan a hitelük mellett- csak éppen a nyaralós nem. Félreértés ne essék nem irigylem a nyaralóját!

  Khm.

  Valóban fizet mindenki valamit, de a mértéke már koránt sem ugyanaz! Mint fentebb említettem, a telektulajdonosok többen vannak, mint a lakók, vagyis a több pénzt nem a lakóktól kapja a Király, hanem a nemlakóktól (eskü, mintha külön faj lenne). Ráadásul nemhogy kevesebben vannak az állandó lakók, de kevesebbet is fizetnek. Miről is beszélünk Szimon?

  A hitel kérdésének felvetése pedig merő undormány: ugyanis senki nem kérte, hogy az emberek hitelt vegyenek fel, az mindenki saját, egyéni elhatározásából született, vagyis senki nem kényszerítette rá az illetőt, hogy eladósítsa magát. Ráadásul a telektulajdonosok között is van olyan, aki nyögi annak terheit, s emellett még a horányi telek adóját is! És mi van akkor, ha valaki a nyaralóját vette meg hitelből?! Mert megdolgozott érte, mert pihenni szeretne – akár idős korára. Egyáltalán mi köze a hitelnek a horányi adókhoz???

  A telektulajdonosok a magasabb adót – hitel ide vagy oda – megfizetik. Búsásan…

  De például a helyi vállalkozások pont azért mennek csődbe mert például a nyaraló nem fogyaszt. HA nem fogyaszt nincs bevétel, nincs iparűzési adó…. Pont ezért nincs Horányban aszfaltos út mert a nyaraló a nyaraló után fizetendő adója csak a töredéke annak amit a Horányba bejelentett életvitelszerűen itt lakó személyek befizetnek a közösbe…. A csődbe ment vállalkozók szintén nem fizetnek adót így a bevétel egyre csökken és ez ennél kérem csak rosszabb lesz.

  Erre a logikai agymenésre nem is tudom válaszoljak-e, vagy inkább lépjek túl. Szimon a telektulajdonosokra keni, hogy miattuk mennek tönkre a helyi vállalkozások, mert a telektulajdonosok nem fogyasztanak. (Egy barátom erre megjegyezte, ha olyan hülye vagyok, hogy Afrikában nyitok hólapátboltot, akkor ne csodálkozzak rajta, ha csődbe megy) – és milyen igaz. A telkesekre fogni ha nem megy a bolt, kifejezetten gusztustalan. Paraszti logikával is belátható, hogy kevesebb ember, kevesebb pénz, több ember, több pénz. Mikor van itt több ember? Nyáron. Miért? Mert a telektulajdonosok kijönnek nyaralni!

  Hahó Szimon (kop-kop), ébresztő!

  Mi az, hogy a “nyaraló nem fogyaszt”??? Mit kéne fogyasztania? Élelmiszert? Ha jól tudom, Horányban a boltok forgalma sokkal de sokkal nagyobb nyáron, mikor a nyaralók elözönlik a települést, mint télen, mikor alig látni embert. Az Önért Közért melletti söröző-étterem is nyáron nyit ki, hiszen akkor van fizető vendég… Vagy nem? Ha a telektulajdonosok nem lennének, nemcsak a falu halna éhen, de minden vállalkozás bezárhatna. Éttermek, sörözők, fagyizók, stb…

  Pont fordítva van, kedves Szimon. Pont fordítva!

  Magam helyi lakos vagyok, de csak kutyakajáért megyek be a boltba, mert amúgy minden mást megveszek hazafelé az olcsóbb helyeken. Ugyanis az Önért Közért árai kifejezetten magasak. Rablók – mondja a köznyelv. Tehát – mint helyi, bejelentett lakos – én vagyok a felelőse annak, ha nem megy a vállalkozó szekere, s nem a telektulajdonos, akik közül egyébként nyáron is egyre kevesebb jön ki Horányba. Szerencsétleneket nem csak a pesti ár mossa, de még a horányi is beleharap ahol lehet.

  Miből gondolja kedves Szimon, hogy pont emiatt nincs Horányban aszfaltos út? Ja értem már, tök logikus… A telektulajdonos nyaralók nem fogyasztanak, emiatt bezárnak a vállalkozások, emiatt nincs adó, emiatt nincs aszfaltos út… Ja, meg azért sincs aszfaltos út, mert a nyaralók adója töredéke annak, mint amit a helyiek befizetnek a kasszába.

  Úgy vélem, fentebb már mindent megcáfoltam tételesen.

  Nem védem a Zsoltot mert elég botorság ilyen intézkedéseket tenni pléne úgy hogy még csak le sem kommunikálja, és egyébként engem is felháborít, DE meg lehet ezt fogalmazni úgy is, hogy ne nyíljon ki a bicska az ember zsebében.

  Most ország-világ megtudta a Király nevét: Zsolt. Nem én mondtam…

  Szimonunk amúgy egyetért korábbi cikkünkkel, de közben inkább mégsem. Meg különben is. Hogy is van ez? Azért nyílik ki a bicska a zsebében, mert nem tetszett neki a hangvitel, melyben felhívtuk a horányiak figyelmét egy-két létező adó-mutyira. Neki a fogalmazással van baja és nem azzal, hogy a Király aránytalanul nagy pénzzel sújtja a népet. nem azzal van baja, hogy a Király a sleppjének adómentességet ad, neeem. Nem az a baja, hogy igazságtalanul ér valakit az adókönnyítés, hanem az, hogy erre valaki felhívja a figyelmet! (és még nem is ragadtunk kaszát meg vasvillát)

  És mit tehet erről az aki ott lakik és ráadásul még csak nem is a Zsoltra szavazott, sőt ugyanúgy teli van a hócipője az elmúlt évekkel.

  Hm. Lám lám, kezdi kapizsgálni kedves Szimonunk, hogy itt bizony nem a szavazatokon múlik az adókedvezmény. Ez csak csillámpor Szimon, parasztvakítás. Szavazol, mint a birka, közben a háttérben összeborulnak az ágak. Nem ugyanez megy a Császár udvarában is?

  Ha most nagyon élére kellene állítani akkor itt a nyaraló áll a helyi lakossal szemben és a helyi lakos a falu vezetésével szemben, de nem mindenki van benne a testületben az adott körzetekben!

  Én nem érzem úgy, hogy a nyaralók állnak a lakosokkal szemben. Az adó az adó, tök mindegy ki hol lakik. Itt a Király áll a Néppel szemben, amely amióta történelem létezik – folyton folyvást háborúhoz vezet. Nem azért törtek ki forradalmak, mert a Juli néni birkáját bedauerolták, ahelyett, hogy megnyírták volna. Hanem azért, mert a Király úgy döntött, hogy kiszipolyozza a Népet és saját sleppjének kiváltságokat osztogat.

  Itt kezdődik a forradalom, a szabadságharc.

  Persze kezdődhet. A Király egy hónap múlva lelép, az örökségét pedig itt hagyja a következő királynak.

  Ráadásul én még mindig nem tudom a miérteket…. Miért van adómentesség? Ki szavazta meg? Kik kérték esetleg hogy meg legyen szavazva? Esetleg érdemes lenne átolvasni a jegyzőkönyveket, hiszen testületi ülésen kellett róla szavazni.

  Ha nem tudja kedves Szimon, tessék audienciát kérni a Királytól, tessék elébe járulni és megkérdezni… Megkérdezni tőle, hogy miért került ennyibe a leendő óvoda tervezése, miért bővítették az amúgy kihalt madárparkot, miért a monostori főtér átalakítása a legfontosabb feladat, miért adták el a szemétszállítást külsős cégnek… stb. Tételesen kérdezze meg, hogy hová tűnnek Horány pénzei! Kérdezze meg azt is, hogy miért kapnak egyesek adómentességet a településen!

  Jut eszembe, tessék megkeresni a Horányi képviselőket akik szintén megszavazták ezt a döntést!!! Ők biztos tudnak felvilágosítást adni, de ma is volt ügyfélfogadás a hivatalban-ráadásul egész nap. Be ment valaki megkérdezni miről is van szó?????? Aki igen az kérem tájékoztasson mert engem is érdekelnek a fejlemények!Tényeket, részleteket okokat kérek!!! Köszönöm!

  Én is köszönöm!

  Epilógus:

  Horányban rengeteg kutya van. Ugatnak, csaholnak, vég nélkül ugatnak. Azt teszik, amit a gazdik szeretnének, s a jutalomfalatért még a kezüket is megnyalják.

  És ugatnak, folyton csak ugatnak. Ez a dolguk, ehhez értenek, hisz kutyák.

  1. szimon szerint:

   szép…. ez mindent elmond a bloggerről… felkavarni a szart, beleköpni aztán elsunnyogni, hogy még nyoma se legyen 🙁
   Köszönöm Zoli, hogy bemásoltad!

 3. szimon szerint:

  Mit tudtok erről a Horányi gyűlésről? Ki volt írva a face-en, hogy csütörtökön (13.-án) este 19:00tól gyűlés lesz a Vadvirág u. 23-ban amin állítólag a Zsolt is ott lesz. Most ez valami bennfentes és 2-3embernek szólt és csak véletlenül került ki ezért lett törölve, vagy lemondta a Zsolt? Vagy mizu??

 4. Van szerint:

  Nagyon sok okosat írtál, és van min elgondolkodni, de elég alacsony a tűrőképességed. Az emberek sajnos néha állatokká alacsonyodnak le és van akinek ez ráadásul könnyebben megy. Szerintem vegyél egy nagy levegőt és írj, mert nagyon jókat írsz és nagyon jól írsz! Lenne még 2-3 ilyen ember mint te ez a falu már nem itt tartana.

  1. szimon szerint:

   Köszönöm.
   Én a közösség erejében hiszek,csak sajnos közösséget nem látok valamiért csak valami ellen, így viszont nem látom értelmét. Egy fecske nem csinál nyarat, ahhoz több ember kellene, hogy a faluban szemléletváltás legyen és elkezdjünk építkezni.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás