Szemétdíj V. felvonás

Az előzmények után, a mai napon levelet írtam Hadházy Sándor (falunk országgyűlési képviselője) és Rogán Antal Országgyűlési Képviselők részére.
Tisztelt Képviselő Úr! Szigetmonostoron 2014.01.01-től a Zöld Híd Régió Kft. vette át a szemétszállítással kapcsolatos feladatokat. 2013. utolsó negyedévben a szemétszállítási díjunk 4.645 Ft volt, az új cég 7.033 Ft-ért szállítja el a szemetet. Az ügyben felhívtam a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rezsicsökkentési zöldszámát (0680/205-386) és elmondtam nekik az előzőleg már általam leírtakat. Azt mondták, hogy ez a lakossági terhek (rezsicsökkentés) csökkentésére kiadott törvénynek nem felel meg, hívjam a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséget. A Felügyelőségen elmondták milyen iratokat kell beszereznem, ezek után megkezdik az eljárást (ügyirat száma: PEO/001/920-2/2014). A Zöld Híd Kft.-vel is beszéltem, ők azt mondták, hogy a törvény szerint már végrehajtották a csökkentést, ezért nekünk ezt az összeget kell fizetni, az hogy előtte mennyi volt nem érinti a mostani összeget. Az új cég megítélésem szerint nem tartja be a törvényeket, persze, ha mi nem fizetjük be az általuk megküldött számlát (tájékoztató anyagukban szerepel) akkor azt adók módjára behajtják.
Amennyiben lehetősége van kérem az ügyben eljárni szíveskedjen, köszönettel.

Az ügyben a már említett ügyszámon a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség megkezdte az eljárást.

Üdv Sanyi

Hozzászólások

  1. Surányi szerint:

    Eddig azt hittem, hogy a szomszéd fűje zöldebb, de olvasva ezt a hercehurcát, egyre elégedettebb vagyok, nálunk még a lakosság előtt lépett a polgármester. Nézzetek rá a pocsmegyer.hu oldalra, középen alul.

    1. Kiss Sándor szerint:

      Kedves Surány! Hát olvastam, ez egy jó hozzáállás a Polgármester részéről. Nálunk én próbálkoztam, az eljárás folyamatban van, még nem tudom mi lesz a vége, de nem adom fel 🙂